Συνταγές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1.200 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε8 κομμάτια
800 γρ. πατάτες (Κύπρου, μικρές)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί

ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο (αφαιρούμε τη φύτρα)
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ ή ½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
½ ποτηράκι λευκό κρασί
1 λεμόνι (το ξύσμα)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι τρίμμα φρυγανιάς
½ μικρή καυτερή πιπεριά
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι χοντρό αλάτι

Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο. Σε γουδί ή μπλέ-
ντερ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το μαϊντανό,
το εστραγκόν, τη ρίγανη, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το χοντρό
αλάτι, πιπέρι, το κρασί, το ξύσμα λεμονιού, τη φρυγανιά και, τέλος,
2 κουταλιές ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά και με αυτό
το μείγμα αλείφουμε τις μερίδες του κοτόπουλου ώστε να σχη-
ματιστεί μια κρούστα πάνω στα κομμάτια.
Σε μια γάστρα αραδιάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, κομ-
μένες στα δύο, και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και ½ ποτηράκι
κρασί, ελαιόλαδο και αλάτι. Πάνω σε αυτές τοποθετούμε τα κομ-
μάτια του κοτόπουλου και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο
στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά, με κλειστό καπάκι. 15 λεπτά
πριν το τέλος του ψησίματος βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζου-
με το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.



Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια