Συνταγές

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Υλικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1.200-1.500 γρ. κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
2 πορτοκάλια (το χυμό)
2 λεμόνια (το χυμό)
600 γρ. μικρές πατάτες
20 ντοματίνια
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

3 σκελίδες σκόρδο
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1/3 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
3 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
1 μέτριο παξιμάδι ολικής άλεσης
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα
κομμάτια του κρέατος με τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού.
Αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το φασκόμηλο, το δεντρολί-
βανο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε
και στο τέλος προσθέτουμε το παξιμάδι, το ελαιόλαδο και τα χτυ-
πάμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Με αυτό το μείγμα πανάρουμε
τα κομμάτια κρέατος πολύ καλά.
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση χωρίς να αφαιρέ-
σουμε τη φλούδα τους και τις αραδιάζουμε με τα ντοματίνια σε
ταψί ή γάστρα. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κρέατος
επάνω στις πατάτες και προσθέτουμε ανακατεμένους τους χυ-
μούς πορτοκαλιού, λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας και 2 κουταλιές
ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε, κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε μισό πο-
τήρι νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200
βαθμούς με αέρα για 1 ώρα και 45 λεπτά. Σκεπάζουμε το ταψί
με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με το καπάκι της. Την τελευταία
μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι για να πάρει
χρώμα το κρέας.








Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια