Συνταγές

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Υλικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1.200-1.500 γρ. μπούτι αρνιού γάλακτος, χωρίς το κόκαλο
1 φύλλο σφολιάτας
3 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες

ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κουταλάκι μπούκοβο
1/3 κουταλάκι κύμινο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μπαστουνάκια
1/3 ματσάκι φρέσκια ρίγανη,τριμμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
γάλα εβαπορέ ή συμπυκνωμένο

Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ανοίξει το κρέας όσο γίνεται, για
να το γεμίσουμε με υλικά.
Πλένουμε και τρίβουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι, και το τοπο-
θετούμε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχουμε
τρυπήσει παντού με πιρούνι.
Πασπαλίζουμε το κρέας με το μπούκοβο και το κύμινο, και γε-
μίζουμε το κρέας με τις φέτες ντομάτας, το σκόρδο, τη φρέ-
σκια ρίγανη και τα μπαστουνάκια από το κεφαλοτύρι κατά μήκος.
Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τυλίγουμε το κρέας όσο
μπορούμε πιο σφιχτά μόνο του και το κλείνουμε με τη σφολιάτα.
Το τελείωμα του κλεισίματος πρέπει να είναι από κάτω, όπως και
οι άκρες της σφολιάτας. Αλείφουμε με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε
με μπόλικο ωμό σουσάμι και το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε
φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, στην κάτω θέση,
με αέρα, μέχρι η σφολιάτα να πάρει λίγο χρώμα. Σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο συνολικά για 1 ώρα
και 45 λεπτά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και αφήνουμε να πάρει ακόμη λίγο χρώμα η σφολιάτα. Βγάζουμε
από το φούρνο το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες και βρασμένα λαχανικά.





Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια