Φιλοσοφία
   

Η φιλοσοφία μου για το φαγητό και την υγιεινή διατροφή στηριζόταν πάντα στην αρχή ότι πρέπει να απολαμβάνουμε τα πάντα με ισορροπημένο και συνετό τρόπο. Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, αλλά έχουμε φτάσει στο θλιβερό σημείο να το μετατρέπουμε σε εχθρό και φόβητρο. Πιστεύω πως όταν χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά για να φτιάξουμε ζυμαρικά, σαλάτες, ραγού, μπέργκερ, ψητά λαχανικά, φρουτοσαλάτες, ή ακόμη και εξωφρενικά κέικ, τότε όλα τα φαγητά έχουν μια θέση στη διατροφή μας. Απλώς πρέπει να ανακαλύψουμε πάλι την κοινή λογική μας: αν θέλουμε να τρώμε μακαρόνια με τυρί πότε-πότε, δεν υπάρχει πρόβλημα! Απλώς μπορούμε να φάμε μια λογική μερίδα μαζί με μια φρέσκια σαλάτα, και να μην φάμε μια μεγάλη μερίδα κέικ σοκολάτα αργότερα.

 Αν ξέρετε να μαγειρεύετε θα μπορείτε να μετατρέψετε σε γεύματα κάθε είδους φρέσκα υλικά όταν είναι στην εποχή τους, δηλαδή όταν έχουν τα περισσότερα ωφέλιμα συστατικά και είναι πιο φτηνά! Αυτό το μαγείρεμα θα είναι πάντα φθηνότερο από το να αγοράζετε έτοιμα φαγητά, και φυσικά είναι πολύ πιο ωφέλιμο. Και επειδή θα μαγειρεύετε με μια ποικιλία από εξαιρετικά συστατικά, θα αρχίσετε από φυσικού σας να βρίσκετε μια λογική ισορροπία. Μερικές μέρες θα έχετε τη διάθεση να φτιάξετε κάτι ελαφρύ και φρέσκο, ενώ άλλες θα προτιμάτε κάτι χορταστικό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε κάποια σνακ ανάμεσα στα γεύματα, δοκιμάστε κάτι υγιεινό αντί να τρώτε σοκολάτες ή τσιπς. Βασικά, αν αντιλαμβανόμαστε ότι οι λιχουδιές πρέπει να είναι λιχουδιές και όχι κάτι που τρώμε καθημερινά, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Έτσι όταν λέω ότι πρέπει να έχουμε μια «υγιεινή» προσέγγιση στη διατροφή μας και να τρώμε καλύτερα, εννοώ να επιτύχουμε αυτή την αίσθηση της ισορροπίας: πολλά υγιεινά συστατικά, πολλή ποικιλία, και καμιά κατάχρηση πού και πού.