Φιλοσοφία
JamieOliverPhilosophy  

Εμπνεύστηκα τα πιάτα αυτά από συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο, και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατα. Για εμένα όμως, το καλύτερο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι οι ωραίες γεύσεις, η απίστευτη ταχύτητα και το θρεπτικό, σωστό καθημερινό φαγητό έρχονται τώρα στο ίδιο πακέτο.

Τελικά, τα 15λεπτα Γεύματα είναι νοοτροπία και πιστεύω ότι με λίγη σωστή προσπάθεια θα την υιο¬θετήσετε κι εσείς. Είναι διασκεδαστική, δυναμική, ουσιαστική μαγειρική. Ναι, τις πρώτες φορές που θα ετοιμάσετε κάποια συνταγή, μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, εδώ δεν κάνουμε αγώνα δρόμου. Όλες αυτές οι ωραίες συνταγές έχουν ρυθμό, και η καθεμιά θέλει το δικό της τέμπο. Μόλις το κατανοήσετε και μπείτε στο πνεύμα των τεχνικών εξοικονόμησης χρόνου και υιοθετήσετε τα τεχνάσματα που σας προτείνω, τότε σίγουρα θα αρχίσετε να ξεπετάτε πλήρη γεύματα μέσα σε 15 λεπτά. Και φυσικά, αυτό δεν αφορά μόνο εμένα ως επαγγελματία σεφ. Οι συνταγές αυτές δοκιμάστηκαν από μάγειρες όλων των επιπέδων, από εφήβους και συνταξιούχους μέχρι πολυάσχολες μαμάδες και «πνιγμένους» μπαμπάδες, οι οποίοι έδειξαν την ίδια θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση μ’ εμένα και την ομάδα μου. Η συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων ξεχωριστά βοήθησε να πάρουν οι συνταγές τη σημερινή μορφή τους. Από τη στιγμή που μπορούν αυτοί, μπορείτε κι εσείς.

Τα φαγητά του βιβλίου είναι γευστικά, έχουν άποψη και μπορούν να σερβιριστούν τόσο σε ένα φιλικό τραπέζι όσο και σε ένα οικογενειακό γεύμα.

Ξέρω ότι στον πολύ κόσμο κυριαρχεί η αντίληψη ότι το γνήσιο, σπιτικό φαγητό στοιχίζει πολύ περισσότερο από το φαστ-φουντ, αλλά αυτό είναι πλάνη. Το μέσο κόστος ενός γευστικού, ισορροπημένου γεύματος από αυτά που παραθέτω στις σελίδες του βιβλίου, κυμαίνεται κάπου λιγότερο από 5 ευρώ το άτομο –χρησιμοποιώντας μάλιστα διαλεχτά, ποιοτικά υλικά–, ποσό που είναι συνήθως πολύ λιγότερο απ’ όσο θα δίνατε για ένα πρόχειρο γεύμα, για να παραγγείλετε απέξω ή για να φάτε κάτι από φαστ-φουντ. Εξάλλου, αν οργανώσετε τα εβδομαδιαία σας ψώνια και προσαρμόσετε τον τρόπο σκέψης και τις μαγειρικές σας ικανότητες στη νοοτροπία των 15λεπτων Γευμάτων, τότε το μαγείρεμα θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο απ’ όσο θα σας έπαιρνε για να πάτε να παραλάβετε κάτι έτοιμο απέξω. Φυσικά, το έτοιμο φαγητό μπορεί να έχει μια περιστασιακή θέση στη διατροφή σας. Πάντως, προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι το βιβλίο αυτό είναι σε θέση να δώσει κίνητρο και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους κάθε ηλικίας να θέλουν να ετοιμάζουν και να τρώνε πολύ πιο συχνά γνήσιο σπιτικό φαγητό.


ΑΥΤΗ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ 15ΛΕΠΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ – ΓΡΗΓΟΡΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΙΑΤΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.