Συνταγές

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΣΙΜΙΤΣΟΥΡΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ 4 Μεριδες | ΘΕΡΜΙΔΕΣ 613

Για τις πατάτες
800 γρ. πατάτες baby νέας εσοδείας
1 λεμόνι
1 κουταλάκι αποξηραμένο άνηθο

Για το μοσχάρι
4 σκελίδες σκόρδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 γεμάτα κουταλάκια ρίγανη
½ φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 φρέσκο φύλλο δάφνης
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2-3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κόντρα φιλέτα (250 γρ.
το καθένα), χωρίς λίπος
ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
2 μικρά μαρούλια
1 χούφτα ώριμα ντοματίνια
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
125 γρ. κάρδαμο
150 γρ. ωμό αρακά, καθαρισμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό
τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά • Καυτό νερό στο βραστήρα • Μεσαία κατσαρόλα με καπάκι, δυνατή φωτιά • Μπλέντερ • Μεγάλο τηγάνι, δυνατή φωτιά


ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βάζουμε τις πατάτες και ολόκληρο το λεμόνι στην κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τοποθετούμε το καπάκι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, τη ρίγανη, την καυτερή πιπεριά, το φύλλο δάφνης και τον κόλιανδρο (από τον οποίο κρατάμε λίγα φύλλα). Προσθέτουμε το ξίδι και λίγο βραστό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Καρυκεύουμε κατά βούληση και αδειάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, γυρνώντας τα κάθε 1 λεπτό μέχρι να ψηθούν όπως τα θέλουμε. Χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα βάζουμε σε πιατέλα με τα ντοματίνια και προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου. Κόβουμε από πάνω το κάρδαμο με ψαλίδι και μοιράζουμε τον αρακά. Ραντίζουμε με 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι και τελειώνουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και το λεμόνι και τα ρίχνουμε σε μπολ. Με τσιμπίδα, στύβουμε το χυμό του λεμονιού πάνω από τις πατάτες και το πετάμε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τις πατάτες στην πιατέλα. Προσθέτουμε το κρέας και τη σάλτσα τσιμιτσούρι, πασπαλίζουμε τα φύλλα κόλιανδρου που κρατήσαμε και κόβουμε το κρέας σε φέτες στο τραπέζι


Σχόλια αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια