Συνταγές

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΣΟΡΙΘΟ

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά στο τηγάνι, αναδεύοντας συχνά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με βραστό αλατισμένο νερό, τοποθετούμε το καπάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τους μίσχους των ραντίτσιο και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Τα ρίχνουμε όλα σε μπολ σερβιρίσματος...

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΣΙΜΙΤΣΟΥΡΙ

Βάζουμε τις πατάτες και ολόκληρο το λεμόνι στην κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τοποθετούμε το καπάκι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, τη ρίγανη, την καυτερή πιπεριά, το φύλλο δάφνης και τον κόλιανδρο (από τον οποίο κρατάμε λίγα φύλλα)...

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

Ψιλοκόβουμε τα σχοινόπρασα. Βάζουμε 1 φέτα ψωμί στην τοστιέρα και τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό «σουρωτά» σε κύκλο από πάνω, αφήνοντας κενό στο κέντρο για να σπάσουμε μέσα το αυγό. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα σχοινόπρασα, τρίβουμε από πάνω το τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε προσεκτικά με τη δεύτερη φέτα ψωμί και ψήνουμε στην τοστιέρα...

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΨΩΜΙ

Ρίχνουμε στο μίξερ το σαφράν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό, τους σπόρους μάραθου, το χυμό 1 λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός με υφή χοντρού τραχανά. Αλείφουμε με αυτή την πάστα ένα ταψί που να χωράει ίσα-ίσα τις σαρδέλες, τις οποίες τοποθετούμε ανοιχτές πάνω από την πάστα...